neděle 2. září 2012

Jezera

Druhýho září. Poslední den před tim, než začne škola. Včera sem plánoval vejlet na kolech k jezerům, ale ráno prší. Navíc vůbec asi nikdo nejede protože to bylo zorganizovaný moc narychlo. Nějak ale věřim, že to dopadne, a udělám těstoviny se sobíma koulema který sou ve skutečnosti kraví a ňákou omáčkou a dám to do trouby a nakonec to dopadne docela dobře. Když je to hotový, mám už hodinu zpoždění na sraz takže eště, že nikdo nepřišel. Píšu Francesce, holce z Itálie která bydlí v jedný chodbě s Robertem, že jestli eště neměla oběd tak že se tam s Kevinem stavim a přivezu oběd, protože to je po cestě k jezerům a pak volám Kevinovi ať tam přijede taky. Francesca odepíše, právě když projíždim kolem takže to všechno klapne na poslední chvíli. Takže nakonec hostim Francescu, Kevina a Roberta svejma švédsko-českejma těstovinama u Francesci a Roberta v jídelně. I když to je s protlakem místo nějaký vybalancovaný Italský červený omáčky a ty těstoviny sou špagety a ty Italové hodně neradi viděj v troubě, Francesca je moc statečná Italka a dá si taky a ani se tomu moc nesměje. Po obědě se s Kevinem přecejenom jdem podívat k jezerům, i když furt jemně prší. Je to kus východně od poslední zastávky padesátky Källeback. Kolem mysliveckýho klubu, golfovýho hřiště, po oranžový cestě lesem kolem vody a přes jezero po dřevěný lávce se záchrannym kruhem a lavičkou veprostřed. Srnka, která se zaběhla podívat do ohrady po ovcích, melancholická deštivá tichá nálada. Večer jdeme uvařit večeři k Caro a Louise, Kevin udělá typický belgický jídlo, což znamená rozmixovaný brambory s mrkví plus rybí prsty. To je mimochodem poprvý, co tady mám brambory. Zbytek večera dojíme víno z plastovýho pytle kterej ztratil svojí krabici.

2 komentáře:

  1. Cau, kousek za tim pontonovym mostem jsem pred dvema lety vysadil smrcek. Nechces ho nekdy zkontrolovat? Jestli jeste zije? Dal bych ti instrukce, jak ho najit.

    OdpovědětVymazat
  2. Okej, myslim že se tam eště pojedu určitě minimálně jednou podívat. Ale připrav se na to že ho asi nepoznáš, už bude v pubertě. To byla součást tvojí eseje na sustainable? ))

    OdpovědětVymazat